Tunnelma tiivistyy

Tiistai 30.6.2015 klo 23.10 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä

Reilu viikko ja ensi-ilta alkaa olla käsillä. Eipä ole enää kovin monia harjoituksia, mutta ne ovatkin sitten sitä intensiivisempiä. Stressitason nousu näkyy ja tuntuu yhdessä jos toisessa. Tänään harjoitukset venähtivät pitkäksi. Mutta kyllä kannatti; taidammepa olla hitaasti lämpiäviä. Kunnon lämmittelyt varmaan täytyisi pitää, jotta vanhat dieselit käynnistyvät. 

Sateelta olemme aika hyvin välttyneet. Sade on yleensä lakannut ennen kuin harjoitukset ovat alkaneet. Niin tänäänkin. Ukkosen jyrinä säesti osan aikaa treenejämme, mutta vain onneksi hetken. 

Tekisi mieli kertoa paljon juonesta yms. mutta maltan mieleni. Tervetuloa katsomaan, miten ministerin maailma makaa! 

Improvisaatio-iloittelua

Torstai 14.5.2015 klo 20.57 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä

Olipa iloittelua kerrassaan! Nimittäin tänään Huuhkulla, kun nuorisoseuralla oli koulutus- sekä HaHy-päivä. Työpaikoilla pidetään TyHy (työhyvinvointi) -päiviä, meilläpä oli Hahy- eli harrastushyvinvointi-päivä. Hyvinvointia kyllä tämä päivä lisäsi. Samoin saatiin taas lisävuosia nauramalla. Oli improviosaatiota ja draamaa. Sellaista heittäytymistä, eleitä, liikkeitä, ilmeitä, ääniä, että oksat pois. Oli koiraa, lintua, leijonaa, kettua, hampaattomia eläimiä, taksissa matkustamista, draamaqueeniä, kuiskaamista, karjuntaa... Ei tätä voi sanoin kertoa, se oli koettava.

Kiitos kaikille innostuneille osallistujille, sekä tietenkin kouluttajallemme, Sarille! Saattaapi olla, että jatkoa seuraa, joten olehan kuulolla ja lähde mukaan silloin Sinäkin!

impro6.jpg
impro2.jpg
impro1.jpgimpro4.jpgimpro3.jpg

Markkinameininkiä

Sunnuntai 26.4.2015 klo 15.07 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä

Eilen oli Laviassa -tai täällä Järvi-Porissa- Yrittäjien järjestämät markkinat. Säätiedotukset vaihtuivat pitkin viikkoa ja piti jännistystä yllä, mutta niin siinä sitten vaan kävi, että saimme mitä parhaimman markkina-ilman! Aurinko paistoi siniseltä taivaalta, ja varmasti osaltaan vaikutti päivän kävijämäärään ja tunnelmaan. 

Aamuyhdeksän aikaan kävi jo kuhina Herkkumestan ja Pop-pankin pihassa kun yritykset ja yhdistykset alkoivat pystyttää markkinakojujaan. Iloisia tervehdyksiä kuului sieltä täältä, ja hymyileviä ihmisiä oli joka puolella. Ennen kymmentä alkoi kerääntyä markkinapaikalle niin kyläläisiä kuin loma-asukkaita sekä jo muualle muuttaneita "kotonakävijöitä". Ihmisiä kuljeskeli ympäriinsä, pysähdyttiin vaihtamaan muutama sana, pitämään pidempääkin "parlamenttia". Maskottinalle, jonka ääni kuullosti kaikille lavialaisille yllättävän tutulta, kuljeskeli halailemassa ihmisiä ja toivottamassa mukavaa päivää. 

Kiitos järjestäjille ja osallistujille hyvänmielen päivästä :-) Uskon että tästä tulee perinne! 

Alla muutama kuva kojustamme. Ylimmässä kuvassa varapj, seuran pitkäaikainen vaikuttaja, Arja, markkinamaskotin halauksessa.

Yrittajien_markkinamaskottiYrittajien_markkinoilta
Yrittajien_markkinoilla

Kuka kukin on

Lauantai 28.3.2015 klo 17.40 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä

Vaalikausi on vasta alkamassa, mutta me tiedämme jo kuka on ensi kesänä ministeri, kuka astuu kenenkin saappaisiin, tai lakeri- tai korkokenkiin. Roolijako on siis tehty, ja miten minusta tuntuu jo nyt, että roolithan istuvat kuin nenät päähän. Olemme päässeet lukuvaiheesta tekemisen makuun. Tosin plarit vankasti käsissä, tietenkin, saimmehan vasta hetki sitten tietää, kuka kukin on. Monta nauruntirskahdusta on kuulunut, kun olemme lukeneet ja harjoitelleet tekstiä.

Luvassa on siis kepeää komediaa, hulvatonta huumoria, ajankohtaisuutta ja paikallisuutta unohtamatta. Kuten jo aiemmassakin kirjoituksessani mainitsin, varsin monet ovat toivoneet ensi kesäksi komediaa, ja sitä on nyt luvassa. Käsikirjoitus, roolihahmot ja hyvin monet repliikit ovat jo itsessään hauskoja. Vielä kun siihen lisäämme paikallisen toteutuksen, uskon, että monen nauruhermoja kutkuttaa ja riemu repeää Huuhkajanvuorella. 

Seuraavalla kerralla pääsemme jo sovittelemaan vaatteita. Se tuo aina omaa roolihahmoa lähemmäksi itseä, tutummaksi, enemmän omaksi, kirjaimellisesti iholle. On mielenkiintoista nähdä, mitä kukakin on kaapeistaan ja naapurinkin kaapista löytänyt esitystä elävöittämään.

On hykerryttävää päästä papereiden pyörityksestä ja käytännön asioiden järjestämisestä tekemiseen. Vaikka olemme näytelmän tekemisessä ihan alussa vasta, minusta tuntuu, että olemme jo todella pitkällä. Alkuvalmisteluiden palapeli kun alkaa olla kasassa. Ei muuta kuin pökköä pesään ja täysillä tuulta päin. Jo vain, herra ministeri!

In memoriam

Lauantai 28.2.2015 - Eija Tuomi, ns pj. harrastajanäyttelijä

Ilon ja riemun sekä uuden tuottamisen keskellä saimme kuulla suru-uutisen. Nuorisoseuramme kunniajäsen Pentti Vaahtera on poistunut keskuudestamme ja jättänyt maallisen näyttämön taakseen. Hän kulki pitkän ja arvostetun matkan nuorisoseurassa. Näyttämöllä hänet nähtiin monessa roolissa. Hän on ollut yksi heistä, jotka ovat juurruttaneet vahvasti nuorisoseuraa Laviaan. Kasvattanut vahvaa runkoa, jonka perustalle voimme oksia kasvattaa.puun_runko.jpg

Tänään läheisten kanssa jätämme hänelle jäähyväiset ja toivotamme hyvää matkaa muistoaan kunnioittaen.

 taivaanranta.jpg

Kesää kohti

Keskiviikko 18.2.2015 klo 22.38 - Eija Tuomi, ns pj. harrastajanäyttelijä

Puurtaminen on tuottanut tulosta. Olemme päässet ison askeleen eteenpäin kohti ensi kesän kesäteatteria. Monien toiveena oli, että tänä vuonna olisi vuorossa komediaa, joka on suunnattu aikuisille. Emme toki mitään aikuisviihdettä tee, vaan näytelmä kyllä sopii koko kesäteatterinnälkäiselle perheelle. Päädyimme melko tuoreeseen tekstiin, Jo vain herra ministeri, jonka on kirjoittanut Markku Hyvönen. Näytelmän ohjaa Heli Lehto-Lintunen; tervetuloa joukkoomme!

Muutaman kerran olemme kokoontuneet joukolla lukemaan tekstiä ja luomaan näytelmän perustuksia. Tukipilarit on nyt pystytetty. Tästä on hyvä jatkaa seinä kerrallaan rakentamista.

Harkat_-15

Esitysaikataulu:

Ensi-ilta pe 10.7. klo 18.00
la 11.7. klo 18.00
su 12.7. klo 14.00
ti 14.7. klo 18.00
to 16.7. klo 18.00
su 19.7. klo 14.00
ti 21.7. klo 18.00
pe 24.7 klo 22.00


 

Kuvamuistoja viime kesältä

Lauantai 7.2.2015 klo 20.14 - Eija Tuomi, ns pj. harrastajanäyttelijä

R_yleisoR_1_ryovarit_alussaR_2_Syojattaretr_3Ronja_syntyyR_4_manniaisetR_5Matias_hurjanar_6r_ja_bR_7ryovarit_kilpasillar_8syoj._ja_kakk._r_90rkakkr_91RBBorkar_92syoj._koydetr_93RB_loppur_94k-p_arkussar_95kumarrus

Tallataan tietä

Torstai 18.12.2014 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäyttelijä

"Mikä konsti, mikä kunnia on siinä, käydä esiin valmiiks tallatulla tiellä?" Sanoi Aleksis Kivi

Tuo lause osui silmiini eräänä päivänä, ja herätti mietteitä. Tietä tässä tallataan kohti tulevaa. 

Vuodenvaihteen tuleva kuntaliitos tuo monta muutosta myös meille. Mitä kaikkea, emme varmaan edes vielä tiedä. Vaikka olemmekin porilaisia, seura pysyy Lavian Nuorisoseurana. Olemme itsenäisiä, mutta yhteistyökumppanit ja -tahot ovat tarpeen. Kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Niitä aukeavia ovia on täytynyt etsiä, tallata tietä. 

Samoin pitää tallata tietä kohti kesäteatteria. Harjoitusten alkamista odotetaan jo innolla. Niin odotan minäkin. Mutta on monta käytännön asiaa, jotka pitää selvittää ja hoitaa ennen kuin päästään niin pitkälle. 

Välillä tien tallaaminen väsyttää, itsekin haluaisi päästä tekemään sitä mistä eniten tykkää ja miksi tähän harrastukseen on lähtenyt: näyttelemään. Mutta sitten taas muistaa, että tämä kaikki muukin on tärkeää, ilman ei päästä eteen päin, -ja itse asiassa sekin antaa jotakin; kun yhden vastoinkäymisen saa voitettua, herää sellainen etenemisen tahto, että oksat pois. Erään toisen ryhmän harrastajanäyttelijä sanoi osuvasti erään esityksen jälkeen: "Parasta on suunnittelu ja harjoittelu, esitys kun on ohi niin nopeasti". 

Nopeasti oli ohi myös tiistain teatteriretkemme Tampereelle. Mutta hyvät muistot jäi kantamaan pitkään. Kävimme katsomassa Saiturin joulua. On aivan ihana käydä katsomassa ammattilaisten osaamista, katsoa roolisuorituksia, kuunnella äänenkäyttöä, ihastella lavasteita. Vetää sanattomaksi, sekä saa tuntemaan itsensä taas niin pieneksi ja mitättömäksi, samalla kuitenkin saa uutta intoa miettiä tulevaa. Charles Dickensin sanoja lainatakseni: "Anna heidän nauraa, itkeä ja ....odottaa!" 

Kokoustunnelmia

Perjantai 28.11.2014 klo 9.10 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäyttelijä

Terveiset syyskokouksesta! En enää ihmettele hallituksen budjettineuvotteluja ja niiden jatkumista yömyöhään. Mekin väänsimme ensi vuoden budjettia kolme tuntia. Toki väänsimme myös muita asioita. Ja vääntäminenkin taas antaa ihan väärän kuvan. Pitäisi varmaan alkaa lisäilemään hymiöitä tekstin joukkoon, kun muuten ei hymyä ja pilkettä silmäkulmasta saa näkyviin. 

Varsin hyvässä hengessä ja yhteisymmärryksessä asioita käsiteltiin. Keskustelu oli vilkasta. 

Johtokunta valittiin ensi kaudelle. Yhteystiedoista löydät tiedot, ketä siihen kuuluu. Minä jatkan puheenjohtajana. Kiitos luottamuksesta! Yritän parhaan taitoni mukaan luotsata seuraa eteenpäin, muiden asiantuntevalla ja arvokkaalla tuella ja avulla. Kuten näyttämöllä, myös seuratoiminnassa, ei ole minua, on vain me. 

Hiljaisissa vesissä kalat kutevat

Sunnuntai 28.9.2014 klo 11.49 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Kotisivujemme mukaan "seuraelämä" on ollut hiljaista, ainakin päivitysten osalta. Vierailijoita sivuillamme sen sijaan onkin ollut varsin runsaasti; kiitos kaikille lukijoille :-) Hiljaa ja peukaloita pyöritellen emme kuitenkaan ole olleet. Edellisen projektin loppujärjestelyt ja -selvittelyt ovat jatkuneet näihin päiviin asti. Kun esirippu sulkeutuu ja roolivaatteet riisutaan, urakka ei pääty. Se onkin hyvä, sillä on mukava tapa tyhjentää päätään paikan päällä fiilistellen, tavaten toisiamme ja turisten tämänhetkisistä kokemuksista, tuntemuksista ja ajatuksista, yhdessä muistella hetkiä. Aina Huuhkun ohi ajaessani, tyhjän tienvarsimerkin nähdessäni muistelen mennyttä kesää.

Samalla jo mietin, mitäköhän ensi kesänä. Olemme myös miettineet yhdessä ja erikseen, mitä ensi talvena. Syksy etenee, syyskuu on kääntymässä lokakuuksi; suunnitelmat pitäisi kohtapuoliin vaihtaa päätöksiksi ja toiminnaksi.

Se mikä on päätettyä ja varmaa, marraskuussa on tulossa Meidän tangomme -viihdekonsertti, jonka toteuttamisessa myös nuorisoseura on mukana. Tervetuloa kuuntelemaan tangoja Suomelan koululle! Ks. uutiset ja tapahtumakalenteri.

Haluan toivottaa kaunista ja lämmintä syksyä kaikille; ruskaa ilman tuskaa!

 

Kiitos ja kumarrus

Sunnuntai 27.7.2014 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäyttelijä

Taas on yksi näytöskausi saatu päätökseen. Jännitykset on jännitetty, kummarrukset kumarrettu. Iso ja lämmin kiitos ihan jokaiselle jollakin tavalla projektissa mukana olleelle, niin näyttelijöille, talkoolaisille, tukijoukoille kuin Teille hyvät katsojat!

Näytelmä on aina vuoropuhelua. Yleisö antaa voimaa ja virtaa. Jokainen taputus, naurunpyrskähdys tai kuultu komentti antaa pontta jatkamiselle. Nähty hymynhäive kannustaa. Olen varsin tyytyväinen esityskauteemme, toivottavasti tekin! Säät olivat suosiollisia kautta kauden, helle helli jopa joidenkin mielestä varmasti liiankin kanssa. Ryövärit karvatakeissaan ja pipoissaan, Männiäiset kalsareissaan ja villasukissaan vuodattivat varmasti litratolkulla hikipisaroita. Eikä tainnut yleisössäkään palella. Lämpimät poutasäät saivat yleisöä kerta kerralla enemmän saapumaan paikalle. Hienoa! Kaikille onnistumisen kokemus on tärkeää, mutta erityisesti ajattelen tänä vuonna meidän nuorta ja tuoretta näyttelijäkaartia, jotka saivat tästä elämänsä kirjaan ikimuistettavan luvun.

Isommilta kommelluksilta ja haavereilta vältyttiin, mutta ei tainnut olla kertaa, etteikö jollain olisi jostakin kohdin veri virrannut. Pakko heti tunnustaa, tuo virtaaminen oli kyllä liioiteltua, mutta on aina niin hauska puhella näytelmän repliikein, on ne sitten omia tai muiden.

Kiitos, kiitos ja kiitos!

Mennään hiljaa markkinoille

Perjantai 18.7.2014 klo 20.47 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Esityskauden ja siihen liittyvän tohinan keskellä puuhailtiin Nuorisoseura näkymään myös Lavian markkinoilla, jossa meillä oli esittely- ja myyntikoju. Kiitos kaikille asiakkaille sekä kannattajille! Tietenkin kiitos jälleen myös innokkaille talkoolaisille! Karkkeja sekä t-paitoja voi ostaa vielä sunnuntaina kesäteatterilla.

m_myyntipoyta.jpg

m_myyntikoju.jpgm_karkkipussit.jpgm_karkit.jpg

Kohti ensi-iltaa

Keskiviikko 9.7.2014 klo 0.52 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Kenraali ohitettu onnistuneesti. Tai sen verran mokailuja, että voidaan odottaa ensi-illan menevän hyvin. Taas ne samat mietteet, jotka aina; ollaanko valmiita, osataanko, muistetaanko, jne. Epävarmuus ja jännistys asuvat joukossamme. Nyt myös hiki. Helle on vihdoin hellinyt meitä. Tosin monelle roolivaatteissa huhkiminen alkaa olla kaukana nautinnosta. Onneksi vielä ainakin tänään roiskuvat hikipisarat jaksoivat naurattaa. Innokkain, odottavin, jännittävin mielin matkaamme kohti ensi-iltaa, joka monelle meistä on lajiaan ensimmäinen. Toivon meille kaikille hyvää flowta, onnistuneita esityksiä, mutta erityisesti meidän nuorelle, tuoreelle joukolle. Yleisölle toivon nautinnollisia esityksiä!

Liitän tähän Tuulan, runollisen nuorisoseuralaisen runotoivotuksen:

Siunaa sakki sekalainen.

Nosta nousuun näytelmämme.

Kallioille kukoistamaan,

kukkuloille kuulumahan.

Voitele nivelet nuorihiksi,

äänihuulet availe.

Sanat päähän palahuta,

kielenkannat kirvoittele.

Turha pelko pois ota,

pissahätä pidätä.

Pilvet poista poudan tieltä,

suvituuli tyynnyttele.

Kanna kansa katsojaksi,

yleisöksi yleväksi.

Anna kehun kauas kantaa,

huuhkajan huutona huhuilla.

 

Pupujuttu

Lauantai 5.7.2014 klo 19.31 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Olemme saaneet joukkoomme uuden jäsenen. Hänellä ei ole repliikeitä, ainakaan vielä. Eikä hän noudata ohjeita. Aina hän ei kehtaa eikä uskalla olla joukossamme, mutta käy aika-ajoin meitä läsnäolollaan ilahduttamassa. Hän kurkkaa mökin alta, pakenee sinne takaisin. Uskaltautuu aika lähelle ja sitten rientää kiviraunion alle. Joskus taas juoksee kiireesti metsään. Hän on aika pieni. En tiedä, onko hänellä perhettä, äitiä ja sisaruksia. Emme ole nähneet. Hän näyttää seikkailevan yksinään. Mahtaa hänen pieni sydämensä sykkiä tiuhaan tahtiin ja ihmetys olla suuri, kun saavumme metelöivänä joukkona paikalle. Meidän oma teatterimaskottimme.

Pupu

Kerta ja kenraali

Torstai 3.7.2014 klo 23.00 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Mikä sade! Koko päivä on ollut melkoisen pilvinen ja sadekuuro on vähän väliä kostuttanut maita ja mantuja. Vain hetkittäin on aurinko pilkahdellut. Tosi hyvä tuuri meillä oli, kun illan harjoituksissa satoi vain vähän aikaa, eikä edes taivaan täydeltä. Tuuli kahisutti haavan lehtiä katsomon vieressä. Tunnelma oli -tekisipä mieli sanoa- huikea. Ainakin minulla. Alkupiirissä ohjaajan kannustuspuhe teki minuun suuren vaikutuksen. Taisipa tehdä muihinkin, tunsin energialatauksen ilmassa. Ilmassa alkaa olla tunnelmien tähtisadetta; joku ehkä kokee turnausväsymystä, onhan tiivis harjoitusjakso takana. Toisella taas vaikuttaa aika loppuvan kesken. Ilmassa on myös haikeutta. Jo nyt. Monen monet kerrat ollaan yhdessä touhuttu, käyty läpi kohtauksia. Suunniteltu, mietitty, kokeiltu ja korjattu. Tehty taas entistä paremmin, välillä notkahdettu. Ja kohta kaikki on taas jo ohi. Mutta vielä yhdet treenit ennen kenraalia, viikon kuluttua sitten ensi-ilta.

Kuvissa -Lisää ilmeitä, -Auttavainen aviomies sitoo vaimonsa kengännauhat, -Heinäkuu ja huopatossut jalassa käsien pesua kuralätäkössä.

Ilmehdintaa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 kengannauhat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kasienpesua_kuralatakossa_huopikkaat_heinakuussa.jpg

Ilmeitä

Keskiviikko 25.6.2014 klo 12.20 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Matkan varrelta poimitut ilmeet kertokoon tarinaansa. Välillä pistää totiseksikin.

ilme_birk.jpgilme_manniais-_kakk.jpg

ilme_matias_ja_rontti.jpgilme_r.jpgilme_pj.jpgilme_undis_ja_r.jpg

Talkoita ja treeniä

Maanantai 16.6.2014 klo 21.36 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Sitäpä elämä pitkälti on, mutta sitäpä sen tässä vaiheessa kesää pitää ollakin, ja sitä se myös saa olla. Nykyinen muotisana `huikea´ kalskahtaa aina korvaani, mutta silti vaan haluan sitä itsekin käyttää. Millä sanalla tätä oloaan muutenkaan kuvaisi. Fiilis on aika huikea. Tulin juuri talkoista. Oltiin laittamassa taas lavalle uutta ilmettä. Jokainen kiven kantaminen, heinäseipään pystyttäminen, maalisudin heiluttaminen, käpyjen keräilykin nivoo ryhmää yhteen. Puuhastelun lomassa nauraminen toi varmasti taas monta vuotta lisää. Ainakin kevensi oloa ja lämmitti viileässä tuulisäässä. Kiitos taas kaikille osallistujille, sekä lahjoittajille!

Ylimmässä kuvassa syntyy heinäseipäistä seinää, alempi on otettu muutama päivä sitten harjoituksista, joissa treenattiin huutamista. Taustalla oleva alkukesän vahva vihreä metsä näyttää sopivasti ryövärinmetsältä.

aidan_rakennusta.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 karjuntaa.jpg

 

 

 

Huh hellettä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita

Maanantai 2.6.2014 klo 20.39 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

Minä en kyllä sano helteelle huh, vaan ihanaa. Minua ei helle haittaa päinvastoin, pidän lämmöstä, palelemaan ehtii Suomen suvessakin, puhumattakaan muista vuodenajoista. Mielestäni kuumaa oloa on helpompi helpottaa kuin kylmää. Moni on asiasta kyllä eri mieltä. Olemme harjoituksissakin palelleet useasti, vaikka päällä on monta kerrosta vaatteita, untuvatakki päälimmäisenä, silti vaan tulee vilu.

Harjoitukset etenevät, välillä kaksi askelta eteen, kolme taakse. Mutta sitkeästi nenän suunta kohti tulevaa. On hieno nähdä, miten jotkut ovat päässeet aimo askelia eteenpäin roolikaarensa kehityksessä.

Matkan varrella tulee sattumuksia. Ryöväreiden taisteluissa kepit ovat heiluneet, mutta suuremmilta haavereilta ollaan onneksi vältytty. Ainakin toistaiseksi olemme selvinneet pienin pintanaarmuin ja mustelmin.t_ryovarimatsi.jpg Muutamat housut on ratkenneet ja tikkukin on tullut sormeen. Mutta ei hätää, löytyipä taskusta neula, jolla saatiin tikku irti ja treenaus jatkui.

tikku_sormesta.jpg 

Askeleita eteenpäin

Sunnuntai 27.4.2014 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

vaatepoyta.jpgLippuvarauksia on jo tehty! Jee! Jos joku ei vielä oikein ole päässyt harjoituksen makuun, nyt olisi syytä alkaa löytää sisältään pieni ryöväri, tai kakkiainen tai männiäinen tai syöjätär. Kummasti kipinä alkaa kyteä ja osalla jo roihahtaa liekkeihin, kun mainostus on lähtenyt liikkeelle ja kyselyitä kesänäytelmästämme on tullut.

Pääsiäismaanantaina meillä oli pitkät harjoitukset. Suunnitelman mukaan piti harjoitella neljä tuntia, mutta kyllä suurimmalla osalla viisikin tuntia vierähti. Aika kului hujauksessa auringon paistaessa lämpimästi, kellon kulkua ei meinannut edes huomata. Ruokapaussilla nuotion ääressä istui monta nälkäistä paistamassa tikun nokassa makkaraa.

Puvustusta mietittiin; neuleita, paitoja, housuja, mekkoja yms. soviteltiin. Monet naurut taas remahti kun -ei niin istuvia- asuja soviteltiin. Minä tein juoksutestausta kengille. Juoksin mäkeä ylös ja alas kokeillen millaisilla kengät ovat siihen parhaat valittavana olevista. Onneksi sentään ennen kuin aivan läkähdyin, sopivat kengät löytyi. Olemme saaneet paljon lahjoituksia -mm. vaatteita, puutavaraa ja nahkoja. Haluankin esittää jo tässä vaiheessa suuret kiitokset kaikille lahjoittajille! Moni roskiinmenouhkauksen saanut materiaali onkin meille erittäin suuri aarre.  

nuotiomakkaraa.jpg

 

vaatesov.jpg

 

Ryövärinlinna alkaa hahmottua

Keskiviikko 16.4.2014 klo 12.15 - Eija Tuomi, NS pj, harrastajanäytteljä

...ainakin jos käyttää vähän mielikuvitusta. Ihmeesti jo muutamien kivien kasaaminen lavan eteen teki vaikutelman kivilinnasta. Tai mökin katolle vievät portaat saivat kuvittelemaan, että linna kohoaa korkealle. Kun jokin asia pyörähtää askeleen eteenpäin, se saa innon kasvamaan. Näytelmän rakentaminen on todella rakentamista. Harjoitusten lomassa, jos ei ole oma vuoro olla estraadilla, riittää kaikenlaista puhdetyötä. Pitkin metsiä kulki kuin joukko menninkäisiä hakemassa kiviä. Loppupiirissä monen suusta kuului: "Odotan niin innolla kesää!" Niin odotan minäkin, mutta silti toivon ettei aika kuluisi hirmuisen nopeasti. Tämä matkanteko, valmistelut kohti esitystä, on äärimmäisen hienoa aikaa.

Kuvassa Matias linnansa katolla

matias_ryovarinlinnan_katolla.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 kivet.jpg

 

 

 

 kiviraunion_rakentajat.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kiviraunion rakentajat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kakkiainen_kurkkaa_kolostaan.jpgkakkiaisia_lisaa.jpg

Kakkiaiaset kurkkaa kotikolostaan

« Uudemmat kirjoituksetVanhemmat kirjoitukset »