Rahoitus kunnossa, nyt hommiin!

Keskiviikko 22.5.2024

Syksyn ja talven paperinpyöritys tuotti tulosta. Leader Karhuseutu myönsi Lavian Nuorisoseuralle mukavan summan tukea hankkeelle, jossa vaihdetaan vessat ja tehdään pieni energiaremontti! Myös Lavian Osuuspankki luottaa meihin edelleen niin paljon, että lupasi lainata rahat projektia varten.

Tekemistä on paljon!

Tarkimmat ja herkimmät katsojat ovat saattaneet kiinnittää huomiota katsomoonkin näkyvään jätevesisäiliöön. Sille annetaan nyt lähtöpassit, ja tanssilavan vesivessat korvataan isoilla kompostikäymälöillä. Ne istuvat miljööseen vesivessoja paremmin ja ovat helpompia huoltaa.

Parkkipaikan tuntumaan vanhalle kivijalalle rakennetaan myös esteetön huussi, jota voi käyttää sellainen kesäteatteriväki, jolle jyrkän mäen nouseminen tuottaa haasteita.

Tanssilavan katon vesikate uusitaan kokonaan, ja siihen uuden katon päälle asennutetaan aurinkopaneelijärjestelmä. Sillä saadaan sitten virtaa äänentoistoon ja kahvinkeittimiin monia monia vuosia.

Tarviketilaukset on jo tehty ja nyt odotellaan toimitusaikatauluja. Purku- ja muita hommia voisi kuitenkin jo aloitella. Satutko Sinä, ystävä hyvä siellä blogin ääressä, tuntemaan jonkun, jolla pysyy vasara, saha, harava tai muu sellainen kädessä? Talkoolaiset olisivat nimittäin tällaisissa hommissa kultaakin kalliimpia. Jos tuntuu, että olisit valmis tulemaan yhdessä tai kaverin kanssa muutamaksi tunniksi joskus auttelemaan, ota ihmeessä yhteyttä! Laita vaikka viestiä sähköpostiin tai soita jollekulle tutulle nuorisoseuralaiselle. Aikatauluja koetetaan suunnitella mahdollisimman paljon etukäteen, ja niitä julkaistaan somessa ja täällä blogissa.

Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita talkoisiin!

Nähdään kesällä!

tämän kirjoitti Pauliina

Kesis 2023

Perjantai 28.7.2023 klo 14.54 - Ilona Lampilahti

Hei rakas lukija,

 

Kesän 2023 rypistys on kohta ohi: enää kaksi näytöstä jäljellä. Näistä nautitaan täysillä!

Tässä vaiheessa kesäteatteriprosessia tunteet alkavat olla hyvin kaksijakoisia: Toisaalta ei haluaisi ikinä päästää irti, toisaalta puristus on ollut kova ja koko porukka, näyttelijät ja kaikki ihanat talkoolaiset, ovat leponsa ansainneet. Yhdessä on taas onnistuttu!

Mielensäpahoittajan miniä -näytelmää on rakennettu jo viime syksystä lähtien. Roolihahmon nahkoihin on ehtinyt päästä syvälle, ja hahmosta on tullut kuin vanha ystävä. Voisin hyvin kuvitella istuvani iltaa Liisan kanssa valkoviinilasillisen äärellä ja jakavani tarinoita siitä, millaista on tehdä valintoja työn ja kodin välillä äiti-ihmisenä. Miten vuorokaudessa ei ole koskaan tarpeeksi tunteja, ja kuinka epäreilulta kaikki joskus tuntuu. Miltä tuntuu, kun asiat eivät mene suunnitellusti ja miten silloin pahoittaa mielensä! Liisaa tulee varmasti ikävä. Kuten koko työryhmää, jonka kanssa yhteishenki on vain vahvistunut kesäteatterinprosessin aikana.

Toisaalta katse kääntyy jo kohti seuraavaa kesää ja uuttaa ihanaa seikkailua jossakin toisessa tarinassa.

Kaikki kesän 2024 kesiksessä on vielä avoinna, mutta on varmaa, että teidän, rakkaat katsojat, kannattaa jatkossakin tulla Huuhkajanvuorelle! Teemme kesäteatteria isolla sydämellä! Täällä ystävälliset talkoolaiset vastaanottavat teidät Huuhkajanvuoren idylliselle alueelle jylhien kallioiden notkelmassa!

 

Kohta haalarit ripustetaan pysyvästi naulaan ja pistetään homma pakettiin.

Kesis 2023 jengi kiittää katsojia! 😊

Ilona Lampilahti 🫶

ryhmakuva_mielensapahoittajan_minia23.jpg

 haalarit2.jpg

Avainsanat: Huuhkajanvuoren kesäteatteri, Mielensäpahoittajan miniä, 2023,

Hikistä hommaa

Lauantai 13.6.2020 klo 22.09 - Eija Tuomi

Tänään oli varaston tyhjennystalkoot, kyllä tarkeni. Yksi jos toinenkin pahvilaatikko tyhjeni ja täyttyi. Sopivat hatut löytyivät helteeltä suojaamaan. Ruokatauolla maistui pizza. Meillä on ollut vanhat putkat varastona, mutta nyt ne jouduttiin tyhjentämään. Samalla tuli tehtyä inventaariota.

20200613_141856.jpg20200613_112140.jpg20200613_1557292.jpg

Jäähyväiset Reviisorille

Keskiviikko 22.4.2020 - Pauliina Ruisniemi

Kahden teatterin väkeä istuu torstaisena iltana webbikameroidensa ääressä ja tuijottelee ruudulla vaihtelevaa puhujaa. Sanoja asetellaan aika varovaisesti. Kaikilla tuntuu olevan samansuuntaisia ajatuksia, mutta miten ne nyt kauniisti muotoilisi?

Lavian Nuorisoseura ja Romulan Taiteellinen Teatteri löivät syksyllä hynttyyt yhteen. Käsittelyyn otettiin Nikolai Gogolin näytelmä Reviisori. Näytelmää luettiin, roolit jaettiin, puvutusta suunniteltiin ja esitysaikataulukin oli jo hyvällä mallilla. Helmikuussa joukko teatterintekijöitä oli jo sukeltanut syvälle näytelmään ja puhkui intoa päästä harjoittelemaan. Ensimmäistä kertaa näillä kulmilla nähtäisiin yhteisprojekti, jossa samaa näytelmää esitetään vuorotellen kahdella lavalla.


Kukaan ei osannut arvata, että Suomi menisi kiinni.


Alkoi piinallinen odottelu. Ehkä tämä menee muutamassa viikossa ohi. Ehkä pääsiäisen jälkeen päästään taas harjoittelemaan. Kyllä me vielä ehdimme vai ehdimmekö? Paljonkohan yleisöä saa olla kerrallaan paikalla heinäkuussa? Tulevatko riskiryhmäläiset, vaikka rajoitukset purettaisiinkin?


Viime torstain tuotantopalaverissa näytti jo aika selvältä, että harrastajateatteriproduktioiden ennuste on tällaisessa poikkeustilassa huono. Se, mitä syksyllä aloitettiin, ei tulisi näkemään päivänvaloa - ei ainakaan niin, että luova prosessi saataisiin toteutettua niin kuin sen kuuluisi tulla toteutetuksi. Harjoittelu ilman selkeää päämäärää, ensi-iltaa, ei ole mielekästä eikä motivoivaa. Luovan harrastuksen pitäisi olla molempia.


Torstain kokouksen lopputulema oli siis Reviisorin kannalta synkkä. Romulan Taiteellisen Teatterin ja Lavian Nuorisoseuran hyvin aloitettu yhteistyö laskostetaan kauniisti hyllylle odottamaan parempia aikoja. Molemmat teatterit tekevät tänä vuonna, mitä pystyvät tahoillaan tekemään sillä aikataululla, joka ylempää annvaloisapenkki.jpgetaan. Vaikka tulevan kesän Reviisori nyt haikein mielin haudataankin, yhteistyökuvio jää kytemään. Ehkä tulevien vuosien aikana otetaan Reviisori taas esiin - ehkä tehdään jotain aivan muuta. Päätösten aika tulee myöhemmin.

Pysykäähän, ihmiset, turvassa ja terveinä!

Terveisiä Huuhkajanvuoren takapihalta

Perjantai 27.3.2020 klo 10.24 - HaMa

WhatsApp_Image_2020-03-27_at_11.13.10.jpegTervehdys uudehkolta puheenjohtalta! Astuin vuoden alussa suuriin saappaisiin, jännityksen ja innon kupliessa sielussani. Uuden edessä, hieno mahdollisuus harrastajateatterilaiselle.

Kesäteatteria on alettu valmistella kansalaisopiston kurssilla jo syksyllä, kevätpuolella jatkettu harjoitusten merkeissä. Sitten tuli Suomeen (ja maailmaan) poikkeustila, joka sulki ovia, ehkä hetkeksi, ehkä pidemmäksi ajaksi, kukaan ei vielä tiedä jatkosta. Harjoitukset on ainakin  toistaiseksi peruttu, jatkoa pohdimme sen mukaan, miten tämä tilanne -virus, kiellot, rajoitukset- etenee. Saa nähdä! Toivotaan, että hyvin käy!

Täällä Huuhkun takapihalla kevätaurinko paistaa, valoa päiviinne ja toivoa mieliinne. Yhdessä eteenpäin!

HaMa, pj

Roopen jälkisanat

Keskiviikko 31.7.2019 - kirjoittaja Seppo Mettänen

Niin loppui kirkkoväärtin kolmas kortti

Aika on tullut avata polulla uusi portti

Jotta ymmärrämme työmme rikkauden

Annetaan hetki tehdyn työn muistojen

 

Ei mennyt kevään ja kesän työ hukkaan

Me kaikki muut luotimme Veli-Jukkaan

Vaikeuksien kautta menestykseen ja voittoon

isännän roolin suoritti loppuun suureen loistoon

 

Niin räväkästi heilui pyykkärin hameen helma

Ketterästi ja ripeästi liikkui kun Hama oli Selma

Kun heittäytymisen mestari ilmeineen esiintyy

Siinä katsojan naama hymyyn venyy ja kiristyy

 

Suuren sielun ja kehon muodonmuutoksen

sai Anna-Kaisa aikaan aikana tuon näytöksen

Pappi ymmärtävä ja sydämeltään niin lempeä

osasi olla Emma-emäntä komenteleva ja ilkeä

 

Lavian nuorisoseuran puheenjohtaja Matti

veti osansa kuin mikäkin vekkuli marakatti

Tuon näytelmän Vertti, viekas korttihai

antoi paljon ja yleisö varmasti runsaasti sai

 

Voi sinä niin kaunis ja ihastuttava Ilona

esiintyessäsi olit koko yleisön riemuna

Sofie-mamsellin olemus rakastettava

Pienine synteineen aivan hurmaava

 

Konkari Pirjo-Riitta loisti varmuudella

vaikka lipsahdus tuli usein "kraaterilla"

ei haitannut se menoa roolissa Amalian

vaan arvokkaasti vei hahmon leskirouvan

 

Muutkin roolit, niin isot kuin pienet

Heille myös valtaisat kunnianosoitukset

Nuorissa on tulevaisuus uskon sen

nähtyäni heidän työnsä antaumuksen

 

Ne kaksi mestaria äänikopissa touhusi

vaikka välillä satoi ja tuulikin pauhasi

Suurkiitokset teille Pauliina ja Ylkä

toivottavasti Ylkälle ei tullut kylmä

 

Uudessa roolissaan ohjaajamme Eija

siivitti sielumme lentoon kuin leija

Kannusti meitä tekemään parhaamme

jotta katsojille sydämemme jaamme

 

Tämän kirjoitti joukkomme yksi toope

joka näytelmässä oli nimeltään Roope

Voi tätä haikeutta, sen täytyy olla rakkautta

Taas kasvoin ja opin lisää ihmistuntemusta

Muistelen kesää

Lauantai 29.12.2018 klo 21.49 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä, harrastajaohjaaja

Lämmin kesä lämpimästi muistoissa. 

DSC_2788.JPGDSC_2792.JPGDSC_2793.JPGDSC_28193.JPGDSC_2825.JPGDSC_2827.JPGDSC_28772.JPGDSC_2885.JPGDSC_2890.JPGDSC_2895.JPGDSC_2908.JPGDSC_29404.JPGDSC_2964.JPGDSC_3025.JPGDSC_3026.JPGDSC_3070.JPGDSC_31062.JPG

DSC_31472.JPG

Keltaista, keltaista

Keskiviikko 4.7.2018 klo 21.50 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä, harrastajaohjaaja

Sää on ollut mitä parhain kevään ja alkukesän teatteriharjoituksia ajatellen. Vain parina iltana on satanut. Eilen oli sateinen ilta, mutta eipa se kovin paljoa tahtia haitannut. Väriteema on pysynyt samana, sataa tai paistaa. 

20180704_175034700.jpg20180626_141500702.png20180626_141610701.png 

Nikke Ankara ja Ollie

Perjantai 15.6.2018 klo 14.49 - Eija Tuomi,ns pj

Keskiviikkona Nikke Ankara ja Ollie saivat HIMG-20180613-WA0029655.jpg20180615_143843658.jpg20180615_143753657.jpg20180615_143646656.jpguuhkulla aikaan menoa ja meininkiä.

Postiluukku kolahti

Lauantai 9.6.2018 klo 15.47 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Tulipa laatikosta mukavaa postia. Satakunnan, Hämeen ja Varsinais-Suomen Nuorisoseurojen jäsenlehdessä, Aluesanomissa, oli ihan koko takasivun täyttävä ilmoitus meidän kesäteatterista.  

20180609_151028592.jpg

Suvisunnuntain pohdintoja

Sunnuntai 20.5.2018 klo 21.59 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Vapaapäivä harkoista. Näyttelijät lukevat replojaan, ohjaaja pähkää kohtauksia. Näytelmän tekeminen on kuin palapelin kokoamista, pala palalta osaset loksahtelevat kohdilleen. Alitajunta työskentelee, välillä miettiminen on aktiivista. Tänään on ollut taas mietintämyssy päässä. Papereiden ja plarin plaraamisen välillä piti laittaa tossut jalkaan ja juosta Huuhkulle paikan päälle miettimään. Hyppelin, loikin, mittailin ja kokeilin, istahdin katsomoon kuvitellen näkeväni roolihenkilöt lavalla. Parkkipaikalle eväitään syömään poikenneet ohikulkijat taisivat olla yhtä ihmeissään siitä, mitä oikein tapahtuu kuin kyyhkynen, joka lennähti katsomon katossa olevasta pesästään. Taitaa kyyhkynen kyllä olla musiikin ystävä, kun kajarin viereen on pesänsä rakentanut. 

Palapeli.jpg20180518_221812544.jpg20180520_211146552.jpg

Kaikki tekevät kaikkea

Lauantai 19.5.2018 klo 10.47 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Harrastajateatterin ilo sekä myös harmitus on se, että kaikki joutuvat tekemään kaikkea. Ennen harjoituksia ja esityksiä lavasteet ja tarpeistot on saatava paikoilleen. Ei ole erikseen lavastajia, puvustajia, roudareita, yms. Kaikki on tehtävä itse. Mutta tuo tekeminen ei ole pelkästään pakkoa ja epämiellyttävää, päinvastoin. Yhdessä puuhaaminen on mukavaa, se lähentää ryhmää. Mitä enemmän osallistuu, sitä enemmän myös saa itselle.20180518_222025539.jpg

Teatterin tekeminen kiinnostaa

Tiistai 15.5.2018 klo 12.43 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Harrastajateatteriin voi tulla mukaan ikään ja rotuun katsomatta.

IMG-20180508-WA0000531.jpgIMG-20180508-WA0001530.jpg

Kesäillan meininkiä

Maanantai 7.5.2018 klo 22.09 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Kaunis ja lämmin kesäilta; mikäs on harjoitellessa. Tarusta tulee Satua ihmeellisempi.

IMG_20180507_215423_884476.jpg

Harkat ulkoistettu

Maanantai 23.4.2018 klo 22.21 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Tätä ollaan odotettu; päästään avaamaan kesäkausi ja harjoittelemaan oikeaan ympäristöön, Huuhkulle. Lavasteita ei ole kuin vasta suunnitelmissa, talon seinä oli pelkkä maahan piirretty viiva. Mielikuvitusta joutui aika paljon käyttämään. Pieni vilukin tuli viileässä kevätillassa. Mutta treeni-into oli kohdillaan, hiljaisena uinunut Huuhkajanvuori heräsi talviuniltaan nauruun, menoon ja melskeeseen. 

IMG-20180423-WA0013462.jpgIMG-20180423-WA0010459.jpgIMG-20180423-WA0011458.jpg

Yhdessä tekemisen riemua

Maanantai 16.4.2018 klo 11.11 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajaohjaaja

Harjoituksissa on hauskaa! Vaikka välillä pistää miettimään, mites tässä nyt...  Näyttämötreenit alkaa kohta olla taakse jäänyttä, kun lumet sulaa kohisten ja päästään ulos.

20180414_213733417.jpg20180305_210418365.jpg20180415_090344435.jpg

Tänään tapahtuu

Lauantai 10.3.2018 klo 12.32 - Eija Tuomi, ns pj

Viimehetken valmisteluja. Harrastajanäyttelijä taipuu mihin vaan ja kiipeää vaikka korkeuksiin. Nyt on kaikki valmista; tervetuloa katsomaan tänään klo 15 tai 17 Esityksellistä kerrontaa itsenäisyyden alkuvuosikymmenistä.

IMG_20180310_061413_9983722.jpg20180310_0600093852.jpg20180222_190243338.jpg20180310_064027371.jpg

Vuosikymmenten takaa

Torstai 8.3.2018 klo 19.00 - Eija Tuomi, ns pj

Näitä tekstejä on mahdollisuus ostaa lauantaina Suomelan koululla esityksen yhteydessä. 20180308_183530368.jpg

Itsenäisyyden alkuvuosikymmenten uusintaesitys

Keskiviikko 28.2.2018 klo 13.07 - Eija Tuomi, ns pj

Väinö on juuri syntynyt, eletään vuotta 1917. Mitä sitten tapahtuu, sen kuulet ja näet Suomelan koululla 10.3. klo 15 ja 17.IMG-20171205-WA0024339.jpg

Ohjaajan työpöytä

Tiistai 6.2.2018 klo 20.44 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä, harrastajaohjaaja

Entäs jos...? Näin vai noin? Toimiiko vai eikö toimi? Jos kuitenkin...? Roolihahmojen sijoittelut kohtauksisssa, kohtausten rakentaminen toinen toisensa perään, on kuin palapelin kokoamista. Se vie mukanaan, kokoamista ei haluaisi lopettaa. Innostunut ryhmä innostaa lisää. Onneksi seuraaviin harkkoihin ei ole kovin pitkä aika!20180129_132047303.jpg

Vanhemmat kirjoitukset »