Kiitollisena

Maanantai 29.2.2016 klo 15.12 - Eija Tuomi, ns pj, harrastajanäyttelijä, harrastajaohjaaja


Esityskausi takana, mieli täynnä kiitollisuutta ja hyvää mieltä. Suomelan sali oli täynnä katsojia, kiitos Teille kaikille! Kuten jo aiemmin on tullut mainittua, yleisö tekee näytelmän. Vaikka roolihenkilöillä on repliikit ja he elävät lavalla omaa elämäänsä, silti näytelmä on vuoropuhelua yleisön kanssa. Katsojat tarvitaan saamaan esitys aikaiseksi, katsojat tekevät myös tunnelman, antavat näyttelijöille rohkaisua, voimaa ja intoa reagoinneillaan. Sali raikui nauruista ja taputuksista; miten se onkaan ilo esiintyjän korville! 

Ilo korville oli myös iloinen puheensorina kakkukahvien ja historiaan tutustumisen lomassa.

Mielenkiintoista oli kuulla lauantain ensi-illassa Heikki Haapaniemen esitys menneistä ajoista. Erityistä juhlan tuntua toi kunniajäsentemme Helena Jyllin ja Heikki Haapaniemen sekä uusien kunniajäsentemme Arja ja Pekka Holman kukitus. Heillä kaikilla on pitkä ja vankka sijansa ja merkittävä historiansa Nuorisoseuran toiminnassa. 

Tänään oli viho viimeinen esitys. Näyttelimme aamulla Hemmetin karkauspäivän Suomelan koulun oppilaille. Kova rupeama takana, reilussa puolessatoista vuorokaudessa neljä esitystä, siinä mennään melkeinpä ammattilaisten tahtia, jos ei jo kovempaakin. Turnausväsymys alkaa väkisinkin tuntua kropassa, mutta näyttelemisen ilo pyyhkii rasituksen kolotukset.

Esityksen jälkeen oppilaat auttoivat meitä näyttämön purkamisessa. Eipä siinä kauaa "nokka tuhissut" kun kaikki matot oli ropsittu ja pakattu siististi rullattuna autoon, samoin kuin kaikki lavalla ollut rekvisiitta. Reippaille, auttaville nuorille käsille isot kiitokset!

Vielä kerran heidän lisäkseen katsojille, esiintyjille, musiikki-ja valovastaaville, keittiö-ihmisille, kakunleipojille, ihan jokaiselle järjestelyihin osallistuneille:

WP_001429.jpg